Tarief

Tarieven van Fluvius Advocatuur

Over de kosten die zijn verbonden aan onze werkzaamheden maken wij vooraf duidelijke afspraken. Een kosteloos oriënterend gesprek behoort veelal tot de mogelijkheden. Wij werken ook voor cliënten die in aanmerking komen voor door de overheid gefinancierde rechtsbijstand.

Uurtarieven

Fluvius Advocatuur hanteert verschillende uurtarieven, afhankelijk van onder andere:

  • de aard van het probleem
  • de hoogte van de vordering
  • de draagkracht van de cliënt.

De uurtarieven liggen doorgaans tussen de € 150,– en € 220,– (excl. 21% BTW en 6% kantoorkosten). Bij het kennismakingsgesprek wordt duidelijk besproken welk uurtarief in uw zaak geldt. Vaste prijsafspraken zijn mogelijk.

Subsidieregeling (toevoegingsbasis)

Voor de cliënten met de laagste inkomens bestaat een subsidieregeling van de overheid (de zogenoemde ‘toevoeging’, uitgevoerd door de Raad voor Rechtsbijstand). Ons advocatenkantoor neemt daaraan deel. U betaalt dan voor het honorarium van de advocaat alleen eenmalig een eigen bijdrage (tussen € 340 en € 849 bij familierechtzaken en in andere zaken tussen de € 196 en € 823). De hoogte van uw eigen bijdrage is afhankelijk van uw inkomen en vermogen. Bijkomende kosten komen voor rekening van de cliënt, zoals het opvragen van informatie bij derden, griffierrecht en de kosten van de in te schakelen deurwaarder. Veel gemeenten vergoeden de kosten voor rechtsbijstand (zowel de eigen bijdrage als de bijkomende kosten). In dat geval zijn de kosten voor u dus nihil.

Rechtsbijstand.nl